Metsaş Bilgi Bankası

Bilgi Bankası
PROFESYONEL TEMİZLİK KAğITLARI, FİRMANIZ İçİN KULLANIM VE SEçİM REHBERİ


Günümüzde, firmaların değişken hijyen ihtiyaçlarına yönelik pek çok evdışı profesyonel hijyen kağıdı üretiliyor. Bilinçli, verimli ve firmanız için en doğru seçimi yaparken, profesyonel temizlik kağıtları ve uygulama alanlarını daha iyi tanımanıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Önce temel özelliklerden başlayalım:

Kağıt Gramajı: Kağıdın kalınlığını gösterir. Ağır gramajlı kağıtlar daha çok el, yüz ve yüzey temizliğine uygun olurken, saniter alanlarda, giderlerde tıkanmaya yol açmayacak hafif gramajlı kağıtlar tercih edilir.

Gofraj: Kağıdın deseni ve baskı tekniğidir; her türlü kağıdın yatay ve dikey elastik performansı, krep oranı, su mukavemetini önemli ölçüde etkiler. Amacına uygun gofraj kağıdın bileşimine katkıda bulunurken, gofrajın yanlış tercihi, kağıdın istenmeyen şekilde parçalanmasına / yırtılmasına veya tam aksine istenen şekilde kopmamasına yol açabilir.

Kat Adedi: Kağıdın türüne göre değişiklik gösterir. Genellikle, yumuşaklık, konfor veya mukavemeti arttırmak için 2 veya 3 katlı kağıtlar kullanılırken, sanayi tipi uygulamalarda veya ekonomik kağıtlarda tek katlı kağıtlar tercih edilir.

Laminasyon: Kağıdın birleştirilme tekniğidir, özellikle mukavemete ihtiyaç olan kağıt uygulamalarında sıklıkla uygulanmaktadır. 2 veya daha fazla katlı kağıtlar, özel su bazlı birleştirici ile baskılanarak su mukavemeti ve ıslak mukavemet sağlanır. Laminasyonun dengesi hassastır, zira yumuşaklığı azaltır.

1. Tuvalet Kağıtları:
Saniter alanlarda hijyen sağlayıcı olarak kullanılan kağıtlardır. Giderleri tıkamadan suda kolayca erimeleri için 16,5 ? 19 GSM kağıttan tek veya çift katlı, çeşitli selüloz oranlarında üretilirler. Maksimum konforu sağlayan kağıtlar %100 selülozdan üretilir. Tuvalet kağıtları, doğal halleriyle grimsi renkte olup optik beyazlatma işlemine tabi tutularak beyaz renk alırlar. Optik beyazlatma işleminden geçirilmemiş grimsi renkteki tuvalet kağıtlarına ?Natürel Kağıt? adı verilir. Tuvalet kağıtları, kullanım amaçlarına göre pek çok değişik şekilde kullanıcıya sunulur. Günlük kullanım yoğunluğunun ve birim sarfiyatın düşük olduğu mekanlar için konvansiyonel (ev tipi) tuvalet kağıtlarını öneriyoruz. Konvansiyonel tuvalet kağıtlarının uzunlukları rulo başına 18 ? 25 m arasında değişkenlik gösterir. Çeşitli desenlerde üretilir, plastik veya metal tuvalet kağıdı askılarına konulurlar.

Günlük kullanım yoğunluğunun ve birim sarfiyatın yüksek olduğu yerlerde ise jumbo tuvalet kağıtlarını öneriyoruz. Jumbo tuvalet kağıtları, göbekli ve göbeksiz (compact) 35 ? 200 m arasında değişen rulo uzunluklarına sahiptir. Özel dispenser aparatları ile kullanılırlar. Kağıt maliyeti konusunda konvansiyonel tuvalet kağıtlarına göre ortalama %20 ? 30 tasarruf sağlarlar. Normal tuvalet kağıtlarına göre çok daha uzun metrajlı olduklarından bakım sürelerini düşürür ve servis aralıklarını uzatırlar, böylece iş gücü ve zamandan da tasarruf sağlarlar. Son yıllarda, kullanıcın her çekişte tek kağıt almasını sağlayan ?akıllı? jumbo tuvalet kağıtları da üretilmeye başlanmıştır.

2. Kağıt Havlular:
Saniter alanlarda el ve yüz kurulamada kullanılan ürünlerdir. Genellikle tuvalet kağıtlarına göre daha kalın kağıttan, sanayi tipi uygulamalar dışında çift katlı üretildiklerinden dolayı giderlere atılması tavsiye edilmez. Kağıt havlular, genelde 20 ? 23 GSM kağıttan çift katlı, çeşitli selüloz oranlarında üretilirler. Maksimum konforu sağlayan kağıtlar yine %100 selülozdan üretilir. Kağıt havlular doğal halleriyle grimsi renkte olup optik beyazlatma işlemine tabi tutularak beyaz renk alırlar. Optik beyazlatma işleminden geçirilmemiş grimsi renkteki kağıt havlulara, yine ?Natürel Kağıt? adı verilir. Kağıt havlular da, kullanım alanları, amaçları ve sistemlerine göre pek çok çeşitte sunulur. Günlük kullanım yoğunluğunun ve birim sarfiyatın düşük olduğu mekanlar için konvansiyonel (ev tipi) havluları öneriyoruz. Bu tip kağıt havlular, birim maliyette endüstriyel çözümlere göre daha pahalı olmalarına karşın, kullanım için özel bir aparat gerektirmezler. Konvansiyonel kağıt havlular, rulo başına 10 ? 14 m arasında değişkenlik gösterir. Özellikle laminasyonlu olarak çeşitli tip, genişlik ve desenlerde üretilir; plastik veya metal kağıt havlu askılarına konulurlar. Kağıt havluların perforasyonu (koparma yerleri) tam yaprak veya buçuk (yarım) yaprak olarak değişir.

Günlük kullanımın yoğun ve birim sarfiyatın çok olduğu mekanlar için ise, farklı ihtiyaçlara göre pek çok endüstriyel alternatif sunulmaktadır. Z-Katlamalı dispenser havlular, her çekişte tek kağıt almayı sağlayan özel aparatları ile kullanılan kağıtlardır. Düşük dispenser maliyeti ve kağıt sarfiyatını düşüren verimli kullanımı sayesinde lavabo sayısı fazla, fakat lavabo başına sirkülasyonu düşük olan işletmeler için (örn: çok katlı ofisler, plazalar, bina yönetim katları v.s.) Z-Katlamalı dispenser havlu çözümünü öneriyoruz.

Sensörlü (fotoselli) havlular, fotosel sensörüne sahip özel dispenserler ile kullanılırlar. Kullanıcı bu dispensere elini yaklaştırdığında, dispenser her seferinde tek kağıt vererek ve araya işletme tarafından ayarlanmış bir bekleme süresi koyarak kağıt sarfiyatını önemli ölçüde düşürür. Bu, gereksiz kağıt maliyetlerini düşürerek hem işletmeye, hem de atık oranını azaltarak çevreye faydalı bir çözümdür. Sensörlü (fotoselli) havlular, dispenser maliyeti yüksek olmasına rağmen, kağıt sarfiyatını düşürmede günümüz teknolojisi ile kullanılan en yeni ve en etkili çözümdür. Lavabo sayısı az, fakat sirkülasyonu yüksek mekanlar için (örn: restoran, otel, ofis katları v.s.) Sensörlü (fotoselli) havluları öneriyoruz. Sensörlü (fotoselli) havlular, genellikle 125 ? 200 m rulolardan tek veya çift katlı olarak üretilirler.
Ortadan (içten) çekmeli havlular, özel ortadan çekme aparatı ile kullanılırlar. Ortadan çekme aparatı, kağıdın kullanıcın isteği kadar aparatın ortasından silindirik şekilde çekilmesini sağlar. Genellikle 125 ? 150 m rulolardan tek veya çift katlı olarak üretilirler. Üretim teknolojisi olarak eski olup, genellikle yüzey temizlik ve sanayi tipi uygulamalar için uygundurlar. Bireysel temizlik kullanımı için Z-Katlamalı veya Sensörlü havlular kadar verimli değildirler. Ortadan (içten) çekme havluları masa, duvar, geniş yüzey silme işlemleri, veteriner ofislerinde temizlik veya sanayi kullanımı ihtiyacı için öneriyoruz.

Jumbo kağıt havlular özel yer veya duvar dispenseri ile birlikte kullanılıp, sanayi tipi uygulamalar için üretilmektedir. Normal koşullarda natürel olarak tek katlı üretilen, 250 m ve üzeri dev rulolardan oluşan jumbo havlu kağıtları, servis atelyelerinde, tamir ve bakım işlerinde, fabrikalarda çeşitli temizlik uygulamaları için kullanılabilir. Bireysel temizlik için uygun değildir.

3. Kağıt Peçeteler:
Kağıt peçeteler; el, yüz ve ağız temizliğinde yardımcı olarak kullanılmaktadırlar. 17 ? 23 GSM kalınlığında tek veya çift katlı, beyaz veya renkli, düz veya desenli olarak pek çok çeşit ve seçenekte kullanıcılara sunulmaktadırlar.

Servis peçeteleri, ebatları 25x25cm, 24x27cm veya 30x30cm boyutlarında tek katlı olarak üretilirler. Günlük genel ihtiyaçları karşılamak üzere standart kalite kağıt hammaddesinden imal edilirler. Konvansiyonel rutin kullanım için servis peçetelerini öneriyoruz.

Lüks peçeteler, ebatları 30x30cm veya daha üst boyutlarda, çift katlı olarak üretilirler. Lüks kağıt hammaddesinden imal edilirler. Gıda ve turizm işletmelerinde gerek servis kalitesini arttırmak, gerekse mekan ambiansını tamamlamak için tercih edilebilirler.

Dispenser peçeteler, ebatları 17x24cm, 24x24cm boyutlarında tek katlı olarak standart kalite kağıt hammaddesinden üretilirler. Özel dispenser aparatı ile birlikte kullanıldığında, kullanıcıya her seferde tek kağıt peçete çekme olanağı vererek özellikle toplu yemek servisleri ve yemekhanelerde kağıt sarfiyatını düşürmekte ve çevresel ekolojiye katkıda bulunmaktadır. Dispenser peçeteler tüm gıda ve turizm işletmelerinde de ekonomik ve pratikliği sayesinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

4. Muayene Masa Örtüleri:
Muayene masa örtüleri medikal uygulamalarda hasta / ziyaretçi hijyenini sağlamak için kullanılan profesyonel kağıt ürünleridir. Hastanın üzerinde bulunduğu sedye, dişçi koltuğu, muayene koltuğu v.b. aparat ile hastayı ayırarak çapraz bulaşma riskini engeller ve hijyen sağlar. Genellikle 20 ? 23 GSM havlu kağıdı hammaddesinden çift katlı laminasyonlu olarak üretilirler. Genişlikleri 50 ? 60 cm arasında değişir. Muayene masa örtüleri, sıvı transferlerini tamamen engellemek için koruyucu su geçirmez yüzeyle de kaplanabilir. Bu tip muayene masa örtülerine Koruyucu Yüzeyli Muayene Masa Örtüsü adı verilir. Maliyet açısından daha pahalı olmakla birlikte, çapraz bulaşmayı engellemekte en etkili çözümlerden birisidir. Muayene masa örtüleri, özellikle hastaneler, poliklinikler, muayenehaneler ve tedavi merkezleri için vazgeçilmez bir temizlik kağıdıdır.

5. Klozet Kapak Örtüleri:
Saniter alanlarda klozet kapaklarının üstüne yerleştirilen klozet kapak örtüleri, vücut ile teması keserek çapraz bulaşma riskini minimize ederler. Genellikle, 15-17 GSM hammaddeden tek katlı ve giderlerde tıkanma problemlerine sebep olmaması için ince olarak üretilirler. Klozet kapak örtüsü, klozet ağzına yapışan kısmı sayesinde, kullanımdan sonra sifonun çekilmesiyle birlikte oluşan su akımında el değmeden gider. Klozet kapak örtülerini, çoklu kullanıma açık tüm saniter alanlar için tavsiye ediyoruz.

copyright © 2024 metsas.com.tr
Metsaş Kurumsal Hizmetler San. ve Tic. A.Ş. © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır.
Ana Sayfa | Hakkımızda | Ürünler | Online Sipariş | Bilgi Bankası | Referanslar | İletişim | Site Haritası